суботу, 11 листопада 2017 р.

Свято української писемності та мови



День української писемності та мови відбувся цьогоріч у Городищенській школі   з особливою активністю учнів  і вчителів. У фойє нашого освітнього закладу було розгорнуто книжкову виставку на українознавчу, україномовну тематику, що дала змогу учасникам свята ознайомитись із мовознавчими новинками, збірками віршів про мову, посібниками з культури усного та писемного мовлення. 

На урочистому зібранні з нагоди Дня української писемності та мови учитель-словесник Микола Васильович Сидорчук розповів про історію відзначення цієї дати, про особливості цьогорічного її святкування. Звучали вірші, пісні у виконанні школярів, які переглянули також відеофільми про рідну мову.


А завершився День написанням десятикласниками та одинадцятикласниками школи ХVІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під гаслом «Нас багато, ми різні, але нас обєднує спільна мета». Тема тексту «Наші пісні», на думку учнів, була напрочуд цікавою і виховною. Найкраще справилися із радіозавданням Лідія Гарасимяк, Юлія Тарасюк, Віталій Кизицький (учні 10 класу), Ірина Бик (учениця 11 класу).

Учитель М. В. Сидорчук, звертаючись до вихованців, іще раз акцентував їхню увагу на тому, що рідну мову треба пошановувати не тільки у свята, а й любити і вивчати її повсякчас, докладаючи усі свої зусилля, проявляючи своє небайдуже ставлення.