неділю, 11 листопада 2018 р.

УКРАЇНОЦЕНТРИЧНЕ СВЯТО


Цьогоріч День української писемності та мови у нашому навчальному закладі розпочався з перегляду відеофільму, що нагадав учням та вчителям школи про початок відзначення цього свята на державному рівні, про Нестора Літописця, братів Кирила та Мефодія, про першодрукарів на теренах нашого краю, про найбільших світочів українського слова, про роль та місце рідної мови, книги у житті кожного з нас.


Продовжилось свято написанням старшокласниками та вчителями школи (Л. М. Ярощук, Л. А. Митрофанюк, І. О. Яцюрою) радіодиктанту національної єдності під назвою «Крила України». Найкраще справилися із цим цікавим та відповідальним завданням Сніжана Назарчук (учениця 9 класу), Софія Гуска й Анастасія Бондарук (учениці 10 класу).

А завершився День проведенням шкільного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Так, переможцями, зокрема, стали учні: Дарина Карватюк (5 клас), Михайло Перванчук (7 клас), Лідія Гарасимяк (11 клас).


Свято вдалося, та найголовніше, певно, в тому, що усі збагатилися переконанням: вивчати, знати і шанувати рідну мову треба не тільки 9 листопада, а щодня і протягом усього життя.